Corine de HaasVrijwilligster in Goeie Hoop, Zuid-Afrika

  Ik ben Corine de Haas en ik ben 28 jaar oud. Ik werk als verpleegkundige in het ziekenhuis op afdeling Geriatrie.

  Als klein kind had ik het verlangen al om de ”bruine kindjes” in Afrika te gaan helpen. Er is heel wat gepasseerd in mijn leven. Tot dat ik afgelopen voorjaar met een zendingsreis mee ging naar Peru. Om daar projecten te zien die ik financieel ondersteun. En daar kwam het verlangen weer sterk naar boven wat ik vroeger al had.

  Door Gods leiding heen ben ik bij stichting: Goeie Hoop terecht gekomen. Goeie Hoop is opgericht door een Nederlands echtpaar en is een, door de Zuid-Afrikaanse overheid, erkend Child and Youth Care Centre geworden, waar kinderen uit noodsituaties een veilig onderkomen ontvangen.

  De kinderen zijn vaak verwaarloosd, mishandelt en misbruikt. Ze worden bij ‘Goeie Hoop’ opgevangen en krijgen therapie om hun trauma’s te verwerken. Als de thuissituatie het toe laat gaan kinderen weer terug naar huis en anders word er een pleeggezin gezocht.       

  In dit kindertehuis ga ik vanaf juli 2016 tot en met januari 2017 voor een half jaar als vrijwilligster werken.

  Om dit werk mogelijk te maken heb ik daar geld voor nodig.  U kunt mij helpen door een bedrag te storten op rekeningnummer NL14RABO0136983979, ten name van: Stichting Werkers in de Wijngaard, o.v.v.: Dienen in Goeie Hoop huis. Uw gift is belasting aftrekbaar.

  Namens de kinderen en mij alvast hartelijk bedankt!!

  Corine de Haas