Kerkplanting op Aruba

Sinds Valentijnsdag 2016 is de start van een nieuwe kerIMG_2071 (2)k op Aruba een feit: Leef! Aruba. Onze missie is: Meer Jezus in meer mensen!

De diensten worden gehouden in het Nederlands maar zullen spoedig ook vertaald worden naar het Papiamento, de moedertaal van de meeste inwoners van Aruba.

Frits en Jantine zijn vanaf het begin betrokken bij de start van deze nieuwe gemeente als onderdeel van het lanceringsteam.

Het ziet er naar uit dat de taken die Frits binnen deze gemeente vervult, flink gaan uitbreiden. Op dit moment stuurt Frits het kinderwerk aan, en deze taak zal aangevuld worden met nieuwe uitdagingen zoals het leiden van een connectgroep (Bijbelstudiegroep), het verkennen van de mogelijkheden om een fulltime Bijbelschool op te zetten en allerlei andere praktische ondersteunende taken.

Samen met de voorganger zal er visie ontwikkeld worden en Frits zal dit daarna verder uit gaan werken om het vervolgens samen met anderen uit te gaan voeren.

IMG_3426Iets anders waar (op de achtergrond) aan gewerkt wordt is het zoeken naar mogelijkheden om een gezinsvervangend tehuis voor drugsverslaafde tieners op te zetten. Voor deze groep jongeren in nood is niets aan opvang beschikbaar op het eiland. De nood is hoog! Op dit mooie ‘one happy island’ komt het regelmatig voor dat kinderen van 14 jaar van school gestuurd moeten worden voor het dealen van drugs – zowel jongens als meisjes. Wij hebben hét antwoord op deze grote nood: Jezus! We zoeken naar mogelijkheden Zijn liefde te kunnen laten zien, juist aan deze doelgroep.

Frits en Jantine zijn heel blij met hun vier schatten van kinderen: Matthias, Eva, Hadassa en Daniël. Jantine is als ‘homeschool mom’ bijna full-time bezig met de zorg voor het gezin en het lesgeven aan de oudste twee kinderen en aan een jongen uit een ander gezin. Daarnaast helpt zij mee in het kinderwerk in de gemeente.

Wilt u Frits en Jantine en hun gezin financieel steunen in hun missie dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL16INGB0006617072 t.n.v. stichting werkers in de Wijngaard o.v.v. Kerkplanting op Aruba.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ons leven en werk hier op Aruba d.m.v. onze rondzendbrief? Aanmelden kan door even een mailtje te sturen: fritsenjantine@gmail.com